Airco Installatie Losser

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Losser kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal check je nuttige tips over de beste apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens faciliteren we adres- en contactgegevens van erkende installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
  • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
  • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Losser

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Losser. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Losser voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je zonder gedoe betrouwbare vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-losser-7581

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Losser (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema tref jij showrooms en airco monteurs in Losser (gemeente Losser, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de populairste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. We onderscheiden velerlei soorten units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
  • Mobiele airco Losser: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

  • Split airco Losser: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
  • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor in huis.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Losser.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco oktober 2024 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Losser variëren enorm. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht geven we een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Losser. Deze tariefindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €1975
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2940
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1160 – €2275
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €420 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €675
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Losser.

Top-10 merken oktober 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
  3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
  4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
  5. Midea: Producten met WiFi bediening.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
  8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
  9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
  10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Losser. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt bepaald door vele onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Als laatste noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en koelvermogen. De geavanceerde systemen vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Losser. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt bijv. naar verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie