Airco Installatie Mussel

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Mussel draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bieden wij praktische tips en adviezen over de diverse soorten producten en een handig keuzeadvies. Ook bieden wij gegevens van lokale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast systeem in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Mussel

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Mussel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Mussel voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij zonder gedoe vakbekwame monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-mussel-9584

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Mussel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Verder zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In deze tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Mussel (gemeente Stadskanaal, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Musselkanaal, Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit verscheidene units die mogelijk interessant zijn. Hieronder check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

  • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
  • Mobiele airco Mussel: Eenvoudig te verrijden.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

  • Split airco Mussel: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
  • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kooptips.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Mussel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en restaurants.

Goedkoopste airco oktober 2024 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Mussel variëren enorm. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Mussel. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2130 – €2905
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1145 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €370 – €845
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €675
Lijst met de prijzen van airconditioning in Mussel.

Top-10 merken oktober 2024

  1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
  2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
  4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
  5. Midea: Nederlandse leverancier.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
  8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een goede installateur in Mussel. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten hangt af van vele posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tevens noemen we nog een stijgend energieverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €90 tot €300 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,60 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Mussel. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie