Airco Installatie Poederlee

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Poederlee draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker check je handige tips en adviezen over de velerlei soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien bieden wij adressen van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
  • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Poederlee

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Poederlee. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Poederlee voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website tref je zonder gedoe betrouwbare installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-poederlee-2275

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Poederlee (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem installeren. Voorts regelen ze onderhoud en service. In het onderstaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Poederlee (gemeente Lille, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Gierle, Zoerle-Parwijs, Tongerlo, Oevel, Pulle.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die je kunt toepassen. Bijgaand bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
  • Mobiele airco Poederlee: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

  • Split airco Poederlee: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
  • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
  • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Poederlee.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco september 2024 inclusief plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Poederlee variëren enorm. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan als je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel lees je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Poederlee. De kosten zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €2900
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2220
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €450 – €850
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €630
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Poederlee.

Top-10 merken september 2024

  1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
  2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
  5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
  6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
  7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
  8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
  9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
  10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airco monteren door een goede installateur in Poederlee. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs komt tot stand door verschillende bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarnaast de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je plusminus €70 tot €250 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd circa 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Poederlee. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De installateur controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie