Airco Installatie Zandvoorde

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Zandvoorde draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal lees je goede tips en informatie over de diverse soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Verder verzamel je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
  • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
  • Een vaste airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zandvoorde

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zandvoorde. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zandvoorde voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij razendsnel ervaren vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
  • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-zandvoorde-8400

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Zandvoorde (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens regelen ze het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Zandvoorde (gemeente Oostende, provincie West Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Stene, Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, Nieuwmunster.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan diverse producten waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

  • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
  • Mobiele airco Zandvoorde: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Zandvoorde: Geplaatst op een vaste plek.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
  • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Kanaal Airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zandvoorde.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2024 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Zandvoorde lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen wisselen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht check je een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Zandvoorde. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €2045
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2980
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1175 – €2225
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€430 – €860
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€240 – €645
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Zandvoorde.

Top-10 merken oktober 2024

  1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
  8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
  9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
  10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airco monteren door een goede installateur in Zandvoorde. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje hangt af van een aantal posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Als laatste noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €90 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zandvoorde. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie