Airco Installatie Wambeek

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Wambeek resulteert in een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina bekijk je praktische tips en adviezen over de beste producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verzamel je adressen van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
  • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
  • Een vast model in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wambeek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Wambeek. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Wambeek voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina tref je snel en simpel betrouwbare vakmensen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook vast of mobiele airco?
  • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wambeek-1741

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Wambeek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatie experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem installeren. Tevens kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Wambeek (gemeente Ternat, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Zellik, Relegem, Mollem, Kobbegem, Bekkerzeel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

  • Het is direct plug & play, gelijk effect.
  • Mobiele airco Wambeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
  • Verkoelt en ontvochtigt.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Wambeek: Vaste module in een ruimte.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
  • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Wambeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en hotels.

Goedkoopste airco oktober 2024 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Wambeek variëren enorm. De tarieven variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel check je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wambeek. De kosten zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €1955
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2165 – €3000
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1175 – €2255
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €880
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €685
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Wambeek.

Top-10 merken oktober 2024

  1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
  2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
  3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
  4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
  5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Passend in elk interieur.
  8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
  9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Wambeek. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door vele aspecten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €90 tot €285 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco is anders per type installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem rekent om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Wambeek. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur inspecteert o.a. compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie